Pouštíme do světa nové dotazníky

Připravili jsme pro vás zcela nové vzhledy dotazníků, které nabídnou respondentům moderní design a příjemné vyplňování vašich průzkumů z počítačů i mobilních zařízení. V následujícím článku najdete podrobnější informace o změnách, které nové dotazníky přinášejí.

Co nového je pro vás připraveno

Nově se zobrazení dotazníku automaticky přizpůsobuje zařízení, na kterém je dotazník vyplňován. Na zařízeních s velkým displejem, jako jsou PC a notebooky, se dotazník zobrazí v běžné formě, zatímco na mobilních telefonech a tabletech se zobrazení dotazníku přizpůsobí menšímu displeji a dotykovému ovládání. Takže vyplňování dlouhých baterií otázek na mobilních zařízeních již není problém. Zobrazení jednotlivých otázek v dotazníku je generováno podle typu zařízení respondenta.

Vizuální podobu dotazníku můžete vybrat ze sady barevných či tematických vzhledů. A to vše interaktivně, s živým náhledem ve vašem dotazníku. Stejným způsobem je možné v náhledu testovat i chování dotazníku na mobilních zařízeních.

V účtech BASIC a vyšší máte možnost si v dotazníku nastavit vlastní barvy, velikost a typ písma, vložit logo, nebo nastavit vlastní obrázek jako tapetu v dotazníku.

Jak zpřístupnit nové vzhledy

Poznámka: Přechod na nový vzhled nikdy neprovádějte u spuštěného průzkumu. Po změně vzhledu vždy ověřte funkčnost dotazníku, filtrů a akcí.

Pro všechny registrace uskutečněné po 2.2.2018 jsou již nové vzhledy přístupné a není třeba je aktivovat.

Nový vzhled dotazníku aktivujete na stránce Nastavení pod záložkou Tvorba požadovaného průzkumu.

Zaklikněte volbu Používat nové responzivní vzhledy dotazníku a kliknutím na tlačítko Uložit změnu potvrďte. Nyní jsou nové vzhledy dostupné pro aktuálně otevřený průzkum.

Nastavení nového vzhledu proveďte na stránce Vzhled.

Nejdříve si vyberte nový vzhled dotazníku z nabízeného seznamu a klikněte na něj.

Nově se v náhledu vzhledu zobrazuje živě váš vytvořený dotazník, takže můžete sledovat změny přímo na vašich otázkách.

V účtech BASIC a vyšší můžete barevné schéma vzhledu upravit dle vlastních potřeb, třeba na barvy více odpovídající grafickému manuálu vaší firmy.

K dispozici máte i další nastavení zobrazení dotazníku, jako je typ a velikost písma, umístění obrázku loga, obrázek na pozadí strany, atd.

Nově můžete ve vzhledu dotazníku nastavit i specifické jméno průzkumu, které se bude během dotazování zobrazovat. Tuto funkci můžete využít v případě, že se pojmenování průzkumu neshoduje se jménem, které chcete zobrazit respondentům.

Změnu vzhledu nakonec uložte kliknutím na tlačítko Uložit.

A to je vše, dotazování dotazníku s novým vzhledem může začít.

Důležité změny aneb Na co si dát pozor

Změna odkazu na dotazník – Přechodem na nový vzhled dotazníku dochází ke změně odkazu na dotazník. Nový odkaz najdete ve vybraném distribučním kanálu.

Zrušení funkce Zobrazit/skrýt – Pro interaktivní zobrazení nebo skrytí propojených otázek ve stránce nyní můžete využít standardní filtry. Původní a poněkud komplikovaný způsob interakce jsme zrušili. Pokud funkci ve vašich průzkumech používáte, je potřeba dotazník upravit a nastavit otázkám filtry.

Nové vzhledy pro nové průzkumy

Trvalý přechod na systém nových vzhledů můžete zapnout pod vaším účtem na stránce Údaje účtu. Stačí nastavit volbu Použité vzhledy dotazníku na novou hodnotu Nové responzivní vzhledy. Po této změně již budou nové průzkumy vytvářeny s novými vzhledy.

Publikováno: 13.02.2018