Projekt Archeodanube „Hrad Stará Plzeň“ ve Starém Plzenci - Rezident

Dotazník není správně vyplněn, opravte prosím chyby.Přejít na chybu
Vážení spoluobčané,

 

rádi bychom Vás oslovili s krátkým anonymním průzkumem rezidentů se zaměřením na „spokojenost a očekávání“ pro lokalitu Hrad Stará Plzeň*.

Tento průzkum je součástí projektu ArcheoDanube realizovaného aktuálně v 11 zemích EU na místě archeologických parků. V rámci České republiky projekt pracuje právě s lokalitou Hradu Stará Plzeň ve Starém Plzenci. Hlavním cílem projektu je zvýšení efektivity správy kulturního dědictví se zvláštním důrazem na archeologické parky v městských oblastech a jejich využití v rámci ochrany historického dědictví a rozvoje trvale udržitelného turismu.

Dotazník nezabere více jak 5 min času a výsledky průzkumu zapracujeme do návrhů v rámci zpracování projektu. Děkujeme za Váš čas, kterého si vážíme.


* Hrad Stará Plzeň

Místní jméno Plzeň se původně vztahovalo k rozlehlé pevnosti nad řekou Úslavou, která byla přemyslovskými knížaty založena jako nejvýznamnější opěrný bod v západních Čechách poté, co byl zdejší kraj kolem poloviny 10. století připojen k jimi ovládanému území. Pro vícedílný opevněný areál, který zahrnoval akropoli, dvě předhradí a opevněné podhradí, používáme termín hrad v raně středověkém smyslu slova. Byl strategicky umístěn přímo na trase dálkové cesty spojující Prahu s Řeznem a dalšímu důležitými centry středověké římské říše. Hrad byl správním centrem regionu, byl sídlem knížecích úředníků a církevní správy, sloužil rovněž příležitostným pobytům panovníka a jeho družiny.

Hrad Stará Plzeň byl plně využíván až do 14. století, později fungovaly jen některé stavby, především kostely a rotunda sv. Petra, která se jako jediná stavba v areálu dochovala dodnes. Od 19. století byl opevněný areál označován jako hradiště a bylo k němu vztaženo pomístní jméno Hůrka. V současné době je k prezentaci lokality používáno historicky opodstatněné označení Hrad Stará Plzeň.
I. Otázky z oblasti Vztah a spokojenost s lokalitou Hrad Stará Plzeň
1. Jak často navštěvujete lokalitu Stará Plzeň?*
2. Lokalitu obvykle navštěvujete*
3. Jak se na místo dopravujete?*
*
II. Otázky z kategorie Vnímání lokality Hrad Stará Plzeň a názor na její rozvoj
5.      Jak vnímáte návštěvnost místa Hrad Stará Plzeň (v období před nástupem Covid-19):*
6.      Uvítal/a byste oživení turistického ruchu na lokalitě ve smyslu zvýšené návštěvnosti?*
7. Uvítal byste oživení turistického ruchu ve Starém Plzenci obecně?*
9.      Co by se na lokalitě hradu Stará Plzeň dalo podle vás vylepšit (vyberte 5 pro vás nejdůležitějších bodů, případně prosím doplňte další)?*
10. Je podle Vás Starý Plzenec v současné době atraktivní pro turisty z hlediska (stupnice 1-10, 1 je nejlepší známka, 10 nejhorší hodnocení)*
12345678910
Kulturně historické dědictví
Služeb pro návštěvníky – návštěvnického zázemí, informací, občerstvení, toalet apod.
Přírody
12. Co vidíte jako největší symbol Starého Plzence?*
13.      Jak jste celkově spokojeni s lokalitou „Hrad Stará Plzeň“ (stupnice 1-10, 1 nejlepší) z pohledu:*
12345678910
přehlednosti značení
péče o památky na lokalitě
zeleně na lokalitě
atraktivity a interaktivity areálu
14.      Co by se podle Vás mohlo zlepšit z pohledu (volná odpověď):
Prezentace místa
Propagace a komunikace místa
III. Doporučení návštěvy*
12345678910
15. Jak pravděpodobné je, že byste návštěvu lokality Hrad Stará Plzeň doporučil svým známým? (stupnice 1-10, 1 - určitě ano, 10 – v žádném případě)
IV.) Něco o Vás (nepovinné)

Jste
Jaký je prosím Váš věk?
Jste narozen/a ve Starém Plzenci?
Děkujeme za Váš čas.
** Více informací o projektu na https://www.rra-pk.cz/projekt/archeodanube/ a http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/archeodanube