Nová interaktivní otázka: Obrázkové smajlíky pro průzkumy spokojenosti

Mají vaše průzkumy menší návratnost, než jste očekávali? Interaktivní klikací obrázkové ikony smajlíků mohou zvýšit zájem respondentů, zlepšit návratnost průzkumu a získat přesnější odpovědi.
Abychom vám pomohli vytvářet zajímavější dotazníky, navrhli jsme novou otázku zobrazující škálu smajlíků. Škála se zobrazuje jako sada obrázků, ze kterých respondent vybírá svou odpověď.

K dispozici máte jednobarevnou škálu:

Nebo vícebarevnou škálu:

Maximálně variabilní nastavení

Smajlíky jsou do dotazníku vloženy jako otázka typu Výběr z obrázků. Získáváte tím velkou variabilitu nastavení. Můžete měnit velikost zobrazených smajlíků ale i zobrazit text jednotlivých položek.


Při vytváření otázky volíte počet položek škály. Plná škála nabízí 5 úrovní, můžete si vybrat i variantu se 4mi nebo 3mi položkami. Položky lze samozřejmě později libovolně měnit, přidat nebo odebrat.

Můžete si vybrat i obrácené pořadí škály.

Potřebujete jinou grafická podobu smajlíků? Jednoduše ji můžete změnit. Vložte si do knihovny vaše vlastní obrázky smajlíků a v otázce pak v jednotlivých položkách obrázky zaměňte. Tak jak jste zvyklí u otázek s obrázky.

Interaktivita na mobilních zařízeních

Otázka Výběr ze smajlíků je stoprocentně responzivní, zobrazuje se na PC, tabletech i mobilních telefonech. Nastavená velikost ikon otázky je použita v případě, kdy se otázka zobrazí na zařízení s dodatečně velkým displejem. V případě menších zařízení, tedy na mobilních telefonech, dojde k automatickému zmenšení obrázků otázky tak, aby nedošlo k zalomení škály a ke zhoršení čitelnosti otázky.

Otázka je k dispozici již nyní a můžete ji použít ve všech účtech Click4Survey.

Publikováno: 26.07.2016